Stickers

“Stickers make the world go around”

Tenminste, dat stelt de sticker-kunstenaar waarover wij u vertellen bij het onderwerp  “Speciale toepassingen”. Zonder deze stickers zou de voedseldistibutie op zijn gat komen te liggen en zouden we verhongeren. Dat is nogal wat, als je erover nadenkt. Maar er zit zeker een kern van waarheid in. Ze dienen in de distributie zeker een doel, maar worden volgens die kunstenaar totaal niet gewaardeerd en daarom gunde hij de stickers een tweede leven. Kijkt u vooral even naar zijn kunstwerken! Sommige stickers die wij in ons bestand hebben, zijn kunstwerken op zich. En dat is ook voor u te realiseren!

Bij de diverse onderwerpen die wij op onze homepage hebben vermeld, kunt u meer informatie vinden over de manier waarop onze stickers kunnen worden aangebracht; met handstickertangen of met geautomatiseerde apparatuur, die steeds meer terrein winnen in de landen waarin wij de leveranciers van de stickers en de stickerapparatuur vertegenwoordigen. Dat wij onze apparatuur in bruikleen geven, is een groot voordeel voor u!

Ook kunt u alle benodigde informatie vinden over de vele mogelijkheden die wij u kunnen bieden om uw sticker te laten realiseren. Indien u graag vriendelijk en “with a smile” geholpen wilt worden in dit proces, neemt u dan vooral contact met ons op.

 

Vormen en afmetingen

Er kan gekozen worden tussen vele ovale, ronde of ruitvormige stickers.

Ovale stickers kunnen bijvoorbeeld de volgende afmetingen hebben; 20×13 mm, 22×17 mm of 24×14 mm, 28×20 mm, 31×24 mm of 40×24 mm.

Ronde stickers kunnen bijvoorbeeld een diameter van 16, 17, 18 of 19 mm hebben.

Ruitvormige stickers kunnen onder andere de afmetingen 27×16 mm hebben.

De ovale stickers met de afmeting 22×17 mm, alsmede de ronde stickers met de diameter van 17 mm, worden met een zogenaamd lift-off lipje geleverd.

Er zijn echter ook stickers door ons vervaardigd met een afwijkende vorm. Hiervoor moet dan speciaal een nieuw stansmes worden aangeschaft, welke kosten voor uw rekening komen. Maar in principe is dus alles mogelijk.

 

Kleuren

De stickers zijn in elke gewenste kleur leverbaar. Met behulp van de Pantone kleurenwaaier worden de gewenste kleuren vastgesteld.

De door ons gebruikte inkt is in overeenstemming met de geldende Europese voedingsmiddelenwetgeving en mag in contact komen met groenten en fruit.

Wij leveren ook transparante stickers, die u zelf kunt bedrukken.

pantone-waaier groentensticker groentesticker fruitsticker

 

Materiaal

Onze stickers worden gemaakt van polypropyleen. Dit materiaal heeft als voordeel ten opzichte van papier dat het niet beschadigt of loslaat als het in contact komt met vocht en juist uitermate goed bestand is tegen vocht.

Wij kunnen ook thermische stickers leveren, die door de klant zelf kunnen worden voorzien van (extra) informatie met behulp van een thermische printer.

Tegenwoordig is er ook veel vraag naar biologisch afbreekbare stickers voor de AGF-branche. Vanzelfsprekend kunnen wij die ook leveren. Het materiaal dat wij hiervoor gebruiken is na circa 6 maanden in de natuur afgebroken.

De door ons gebruikte materialen zijn in overeenstemming met de geldende Europese voedingsmiddelenwetgeving en mogen in contact komen met groente en fruit.

Lijm en inkt

In Europa bestaat wetgeving aangaande de lijm en de inkt die worden gebruikt voor stickers die op groenten en fruit worden bevestigd. U begrijpt dat een afwijkende lijm- of inktsoort gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid. De door ons gebruikte lijm, alsmede de inkt,  zijn als vanzelfsprekend in overeenstemming met de geldende Europese voedingsmiddelenwetgeving.