Handtangen

Wij hebben 2 soorten handstickertangen, te weten de electrische handstickertang en de pneumatische handstickertang. Zij zijn het perfecte gereedschap om stickers op groenten of fruit te bevestigen.

pneu1elec1

 

Pneumatische handstickertang

Indien uw bedrijf beschikt over een luchtdrukinstallatie, dan kunt u onze pneumatische handstickertangen gebruiken. Deze zijn bijzonder licht van gewicht, slechts 400 gram (zonder rol), waardoor overbelasting van de pols wordt voorkomen. Bij deze tang wordt een sticker afgegeven zodra het wieltje aan de voorzijde van de tang de groenten of het fruit aanraakt. Dit betreft een zeer lichte, subtiele beweging, hetgeen het gebruik van deze tang bijzonder aangenaam maakt. Tevens worden de groenten of het fruit door deze lichte aanraking niet beschadigd of beurs.

De luchtdruk die voor deze handstickertangen gewenst is, betreft 2,5 tot 3 bar. Indien de luchtdruk in uw bedrijf niet fijn instelbaar is, raden wij u aan een
drukregelaar aan te schaffen. Deze kost € 65,-, inclusief de bijgeleverde spiraal en blijft na aanschaf uw eigendom.

Wij hebben 3 modellen; een model voor het kleinere formaat stickers o.a. 22×17 mm met lift-off lipje en daarnaast een model voor stickers van het formaat 28×20 mm en een model voor stickers van het formaat 31×24 mm, beiden bestemd voor meloenen en ander groot fruit en groenten.

Met deze pneumatische handstickertangen kunnen 150 tot 200 stickers per minuut worden bevestigd. Iedere rol bevat 1925 stickers, met uitzondering van de rollen met stickers van 31×24 mm, die bevatten 1200 stickers. De handstickertangen hebben een sterke kunststof behuizing.

Wellicht ten overvloede noemen we ook hier weer het voordeel van onze handstickertangen vanwege het feit dat de rollen waarop de stickers zijn bevestigd, na afgifte van iedere sticker automatisch weer worden opgerold. Hierdoor hangt dit materiaal tijdens het stickeren niet in de weg.

 

 

Electrische handstickertang

Deze tang is uitermate gebruiksvriendelijk. Hij ligt prima in de hand en vanwege het minimale gewicht (470 gram, zonder rol) wordt overbelasting van de pols voorkomen. De tang heeft een sensorgestuurde arm met aan het uiteinde een wieltje. Zodra het wieltje de groenten of het fruit raakt, wordt een sticker afgegeven. Er hoeft dus geen knijpbeweging met de hand te worden gemaakt, hetgeen de belasting voor de gebruiker van de tang tot het minimum beperkt. Ook hoeft de aanraking van de groenten of het fruit slechts minimaal te zijn, er ontstaan dus zeker geen beschadigingen of beurse plekken.

Een van de grote voordelen van onze apparatuur ten opzichte van die van andere leveranciers is, dat de rollen waarop de stickers zijn bevestigd, na afgifte van iedere sticker automatisch weer worden opgerold. Hierdoor hangt dit materiaal tijdens het stickeren niet in de weg.

De voeding van deze tang komt uit een oplaadbare batterij, die in een klein tasje aan de kleding of met de bijgeleverde riem om het middel van de gebruiker kan worden bevestigd. Zodoende heeft de gebruiker alle bewegingsvrijheid, aangezien hij niet met een snoer aan de netspanning hoeft te worden aangesloten. Het opladen van de batterij duurt slechts 4 uur, waarna er weer 30.000 stickers mee kunnen worden bevestigd. Er kunnen 300 stickers per minuut met deze tang worden aangebracht.

Met deze electrische handstickertang kunnen stickers van verschillende afmetingen worden bevestigd, maar kleiner dan 28×20 mm. Iedere rol bevat 1925 stickers. Op de tang is een tweekleurige led aanwezig, die aangeeft wanneer de batterij opgeladen moet worden. De tang heeft een sterke kunststof behuizing.