Geautomatiseerde apparatuur

Tegenwoordig wordt steeds meer groenten en fruit bestickerd, waardoor de vraag naar geautomatiseerde systemen vanzelfsprekend groter is geworden. Er zijn daarom twee nieuwe systemen ontwikkeld, de BCS en de BCA. Deze apparatuur kan worden geïntegreerd in bestaande sorteer- en verpakkingslijnen en werkt op een luchtdruk van 5 bar. Deze stickermachines kunnen groenten en fruit in dozen en/of trays van stickers voorzien. De maximale afmeting van de stickers die met de BCS en de BCA kunnen worden aangebracht, is 31×24 mm. Deze apparatuur levert u een aanzienlijke besparing op in tijd en mankracht.

Wij stellen voorop dat onze apparatuur alleen wordt gebruikt met onze eigen stickers. Om die reden is de afname van stickers leidend, waarna het in bruikleen geven van onze apparatuur mogelijk is. Hoe groter de afname van stickers, des te meer apparatuur u gratis kunt gebruiken.

groentensticker groentesticker fruitsticker groentensticker groentesticker fruitsticker groentensticker groentesticker fruitsticker

 

BCS

De BCS kan uitsluitend groenten en fruit stickeren dat op pakbladen ligt. Dit betreffen de standaard pakbladen met de formaten 50×30 cm en 60×40 cm. Wij leveren u een frame, dat op of boven de lopende band van uw sorteer- of verpakkingslijn wordt gemonteerd. Indien nodig kunnen wij ook voorzien in een (verrijdbare) lopende band waarop het frame is gemonteerd.

Op een slede van dit frame worden de stickerkoppen bevestigd. Voor iedere rij groenten of fruit die er overlangs onderdoor wordt gevoerd, is een stickerkop nodig. Een stickerkop bestaat uit een lader en een cassette. In deze cassettes worden rollen met 8.335 stickers bevestigd. Zodra het wieltje, dat aan het uiteinde van de arm van de cassette zit, de groenten of het fruit raakt, wordt een sticker afgegeven.

Ook voor de BCS geldt dat de rollen waarop de stickers zijn bevestigd, na afgifte van iedere sticker automatisch weer worden opgerold. Hierdoor hangt dit materiaal tijdens het stickeren niet in de weg.

Wij stellen voorop dat onze apparatuur alleen wordt gebruikt met onze eigen stickers. Om die reden is de afname van stickers leidend, waarna het in bruikleen geven van de cassettes voor de geautomatiseerde apparatuur mogelijk is.

 

BCA

De BCA kan groenten en fruit in zowel trays als in dozen van stickers voorzien. Dit frame kan op of boven de lopende band van uw sorteer- of verpakkingslijn worden gemonteerd. Indien nodig kunnen wij ook voorzien in een (verrijdbare)  lopende band waarop het frame is gemonteerd.

Op een slede van het frame worden de stickerkoppen bevestigd. Voor iedere rij fruit die er overlangs onderdoor wordt gevoerd, is een stickerkop nodig. Een stickerkop bestaat uit een lader en een cassette. In deze cassettes worden rollen met 8335 stickers bevestigd.

Bij de BCA is het echter niet zoals bij de BCS de sensorgestuurde arm die een sticker afgeeft, maar een codeerapparaat dat het stickeren aanstuurt. In dit apparaat worden gegevens van alle door u gebruikte trays en dozen ingevoerd, alsmede alle mogelijke onderlinge volgordes. Indien er op een bepaalde wijze moet worden gestickerd, hoeft alleen maar de vooraf bepaalde code daarvan te worden ingevoerd en de BCA geeft een sticker af wanneer dat gewenst is. Zelfs dozen met trottoirs vormen geen probleem, hierop worden geen stickers bevestigd, maar de groenten of het fruit onder het trottoir wordt evenmin van een sticker voorzien.

Net als bij de BCS, worden ook bij de BCA de rollen waarop de stickers zijn bevestigd, na afgifte van iedere sticker automatisch weer opgerold. Hierdoor hangt dit materiaal tijdens het stickeren niet in de weg.

Wij stellen voorop dat onze apparatuur alleen wordt gebruikt met onze eigen stickers. Om die reden is de afname van stickers leidend, waarna het in bruikleen geven van de cassettes voor de geautomatiseerde apparatuur mogelijk is.